Izjava o pristupačnosti

Izjava o pristupačnosti

zuc izjava o pristupacnosti

Uprava za ceste Osječko-baranjske županije nastoji svoju internetsku stranicu www.zuc-obz.hr učiniti pristupačnom u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora ("Narodne novine", broj 17/19.)

Ova Izjava primjenjuje se na internetsku stranicu www.zuc-obz.hr .

Stupanj usklađenosti

Internetska stranica djelomično je u skladu sa Zakonom i Direktivom EU 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Nakon provedene procjene Uprava za ceste Osječko-baranjske županije je utvrdila da zbog nerazmjernog opterećenja sukladno članku 8. Zakona i članku 5. Direktive EU 2016/2012. određeni dijelovi nisu u skladu sa zahtjevima pristupačnosti po pitanju operabilnosti i stabilnosti. To su sljedeći dijelovi:

  • dio tekstova je prikazan u obliku slike,
  • video zapisi nemaju zvučni i/ili tekstualni opis,
  • u Office dokumentima koriste se fontovi sa serifom čija veličina je manja od 12 pt, a sav tekst nije poravnat u lijevo i
  • pojedini PDF dokumenti nisu nastali izvozom iz izvorišne datoteke uz odabir opcija za pristupačnost.

Ova Izjava sastavljena je 17. rujna 2020. godine temeljem samoprocjene koju je provela Uprava za ceste Osječko-baranjske županije u suradnji sa županijskom ustanovom Zavodom za informatiku Osijek.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Podnošenjem zahtjeva Upravi za ceste Osječko-baranjske županije možete dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora i Direktive (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća. Zahtjev možete podnijeti službenici za informiranje Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, višoj suradnici za imovinsko-pravne poslove Lejli Ševo, dipl.iur.:

Zahtjevi se mogu dostaviti poštom na adresu :

Vijenac Ivana Meštrovića 14 e, 31000 Osijek

ili putem elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inspekcijski nadzor

Nadzor nad provedbom Zakona obavlja Povjerenik za informiranje. Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika. Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", broj 25/13. i 85/15.)

Kontakt :
Povjerenik za informiranje
Jurišićeva 19
10000 Zagreb
Tel: 01 4609 041
Fax: 01 4609 096
E-mail: 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.pristupinfo.hr